foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
voorzitter Dennis Nas "Vanuit mijn eigen ervaring, weet ik hoe het is, om achter de "geraniums" te liggen. Dat wil je geen enkel kind aandoen. Muziek laat je de problemen even vergeten en zo wil ik kinderen een grandioze dag geven. Muziek kan het waarmaken!Lees meer...

Laat het zieke kind genieten!

Muziek kan het waar maken

De organisatie

Muziek en plezier zijn het zichtbare visitekaartje van onze stichting. Voor de kinderen en iedereen die om welke reden langdurig/blijvend op bed liggen, maar ook voor ouders, verzorgers en andere direct betrokkenen. Om die reden werkt onze stichting met veel inzet aan het organiseren en het mogelijk maken voor ruimte op diverse festivals en optredens. Wij zijn in gesprek met diverse festivals en podia's , om te zorgen dat onze doelgroep die gebonden aan bed zijn, samen met de ouders of verzorgers hier een plaats krijgen.

Voor wie

Wij willen dit doen voor kinderen/volwassenen die gebonden zijn aan bed en graag een keer naar een festival en of concert willen gaan, zodat ze samen met de ouders of verzorgers een dag uit kunnen en genieten van hun favoriete muziek en of optreden. Zodat ze de dagelijkse problemen die ze hebben vergeten voor een dag en een geweldige herinnering er voor terug krijgen! 

Wat gaan we doen

Wij als stichting willen realiseren dat er speciale podiums komen waarop de kinderen/volwassenen kunnen liggen inclusief het bed, om samen met hun ouders of verzorgers te genieten van het muzikale evenement!  

 

het belang volgens een psychologeGerdien Tenkink MSc 

hieronder verteld psychologe Gerdien Tenkink over het belang en de impact die je kunt krijgen als je langdurig bedlegerig bent

  Iedereen wil graag wat bijzonders meemaken, maar als  je ziek bent wil je eigenlijk alleen maar ‘normaal’ zijn.

Door ziekte of een beperking kan je wereld erg klein worden. Normale dingen, zoals een even op visite gaan of een dagje uit worden dan vrijwel onmogelijk. Wie ziek is of een handicap heeft, wil net als anderen, kunnen deelnemen aan het sociale leven en gezien worden als een volwaardig mens. Als hiervoor beperkingen ontstaan, omdat uitgaan zonder hulpmiddelen onmogelijk is, loopt de patiënt het risico in een isolement te belanden.

Mensen die langdurig bedlegerig zijn hebben niet alleen te kampen met beperkte mogelijkheden, maar voelen zich vaak ook schuldig dat ze bij alles wat ze doen willen een beroep op familie of vrienden moeten doen. Ze willen anderen niet tot last zijn en voelen zich tegelijkertijd buitengesloten en machteloos. Als deze situatie lang duurt kan dit uiteindelijk leiden tot een depressie.

Een keer een dagje uit gaan met familie of vrienden kan enorm helpen om de cirkel te doorbreken. Het is een manier om even weer ‘normaal’ te zijn, een moment om naar uit te kijken en iets om over te vertellen.
Voor de omgeving is het fijn dat de zorg even uit handen gegeven kan worden. Kortom: een prachtig en waardevol initiatief.

 

Gerdien Tenkink MSc

Psycholoog     logo gerdien tenkink            

Vrijwillgers

Aanvraagformulier Wens

 

Sponsors